Feliç Sant Jordi!

Des de l’esplai i la parròquia us desitgem una bona diada de Sant Jordi amb aquest missatge que compartim amb totes vosaltres:

PARRÒQUIES DE MARE DE DÉU DE PORT I SANT BARTOMEU

Malgrat tot, un bon Sant Jordi aquest dijous 23 d’abril, perquè les roses continuen florint.

Sant Jordi té una rosa mig desclosa, 
pintada de vermell i de neguit;
Catalunya és el nom d’aquesta rosa,
i sant Jordi la porta sobre el pit.

La rosa li ha contat gràcies i penes.
i ell se l’estima fins qui sap a on,
i amb ella té més sang a dins les venes
per plantar cara a tots els dracs del món.

Poesia de l‘escriptor Josep M. de Sagarra (1894 - 1961 )

I dilluns vinent, 27 d’abril, celebrem la Mare de Déu de Montserrat, en un any que no hem pogut fer la romeria parroquial.

Fem nostres les invocacions de la visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat escrites, avui diríem en equip, per un grup de joves i el bisbe Torres i Bages, l’any 1898.

*La identitat de la societat catalana és fruit de molts llevats, de cultures diverses arribades del nord i de sud. Demanem la gràcia de saber acollir les persones nouvingudes i de continuar enriquint-nos mútuament en el solc de la nostra història secular:

Santa engendrador a de l’Etern, filla del vostre fill, feu que mai no es desfaci aquest poble català que vós espiritualment engendràreu .

*La imatge de la muntanya de Montserrat suggereix físicament fortalesa, demanem-la ara en les adversitats que ens toca viure:

Verge poderosa més forta que un exèrcit en ordre de batalla des del vostre castell de Montserrat defenseu d’enemics espirituals i temporals tota la terra catalan a que teniu encomanada .

*Demanar la pau és comprometre’s a situar-se sempre en l’àmbit de la veritat i no de la mentida o l’engany i treballar per una societat justa i inclusiva on les persones marginades, malaltes, angoixades obtinguin un tracte preferencial:

Senyora de Montserrat, que teniu la vostra santa muntanya voltada d’oliveres signe de pau, aconseguiu als pobles de Catalunya una pau cristiana i perpètua .