Feliç dia del pare!

En aquest dia del pare de confinament, el nostre rector Josep Hortet ens fa arribar un text dedicat a tots i totes nosaltres i en especial al pare/mare com a símbol d’amor, estima i comunitat. És una carta de part de la parròquia Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu, de les quals en formem part, i per això us la compartim:

Avui, 19 de març de 2020, festa de de sant Josep, rebeu aquesta carta des de
la parròquia amb el desig de continuar sentint-nos units i solidaris ara i en el futur immediat socialment, econòmicament i laboralment dur que ens espera.

El dissabte i diumenge 21-22 de març les parròquies de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu teníem la romeria a Montserrat amb un disseny de generacions ben bonic entre persones grans, joves, monitors i monitores, infants i famílies de l’esplai Spai-T. Cada any és una il·lusió, un repte i una alegria! Però no serà així a causa de la situació provocada per aquest plaga del coronavirus… L’única activitat que, amb les degudes cauteles, continua és l’entrega d’aliments en els dies assenyalats, a càrrec del grup de solidaritat de Càritas.

D’alguna manera virtual i espiritual, sentim-nos units com si fóssim a la romeria. Som una gran família i animem-nos a resistir amb serenitat i amor al pròxim, al pròxim de casa i als pròxims més febles al voltant nostre. Humanitzem la situació i aprofitem el temps amb activitats i quietuds que asserenin, gratifiquin i facin créixer la ment i el cor, la fe, l’ esperança activa i l’amor eficaç en les obres. CUIDEM-NOS!

Diumenge passat, tercer de Quaresma, l’evangeli era magnífic. La narració de la trobada de Jesús amb una dona samaritana (Evangeli de Joan, capítol 4, 5-42) ens deixava algunes perles com aquesta: els bons adoradors adoraran al Pare en esperit i veritat… Els qui l’adoren han de fer-ho en esperit i en veritat.

Precisament ara que estem privats de trobar-nos en les nostres esglésies per les Eucaristies i altres celebracions i en les nostres activitats dels diversos grups i de l’Spai-T, hem de continuar junts en esperit i veritat i hem de donar culte a Déu amb la nostra vida i comportament lliure, amorós i confiat en el Pare-Mare, Déu .

Us proposo trobar temps per llegir aquesta narració de l’evangeli i les del diumenge 22 i 29 de març, que tracten de la curació d’un cec (Joan 9, 1-41) i de la “recuperació de la vida” de Llàtzer (Joan 11, 1-45). Que la lectura ens porti a trobar-nos amb Jesús com amic i salvador, i que ens entri més i millor en les nostres persones la seva proposta a la samaritana de l’aigua viva que salta fins l’eternitat, la nova llum que li dona al cec per il·luminar la seva vida i la seva història, la nova vida que suscita en Llàtzer i que ja posa llavors de resurrecció al temps actual de la nostra existència.

Fins aviat!