Tritons a la Trocajove 2016

Aquest any el nostre grup de joves, Tritons, ha participat per primer cop a la Trocajove, la trobada de joves d’esplais de Catalunya que organitza MCECC. La trobada ha tingut lloc els dies 7 i 8 de maig a Vilafranca del Penedés, fins on s’hi han desplaçat més de 700 persones entre participants, monitors i organitzadors. El temps ens va respectar prou, però per si de cas, vam passar la nit en un pavelló enorme a les afores del poble, on vam dormir tooots plegats!

Els Tritons van passar dos dies fantàstics amb el grup de Festucs, els joves de Xiroia, que comparteixen Zona amb nosaltres (Zona 6); fins i tot van fusionar els seus noms per anomenar-se, durant la Troca, “Tritucs”! També van conèixer moltíssims joves d’esplai d’arreu de Catalunya en les diferents activitats.

Trocajove 2016

Vam poder gaudir de gimkanes, cercaviles, una cursa d’orientació pel poble, un concert d’Afrochi Guawa i  l’animació de Rah-mon Roma! També va haver-hi espai per a la fè, amb una missa celebrada a la Basílica de Santa Maria, i per a la reflexió, en els tallers de la tarda de dissabte. Els Tritons van dividir-se per acudir als tallers i xerrades sobre Violència de Gènere, Refugiats i La situació de les presons; i van aprendre molt sobre aquests temes.

Tothom qui participava anava vestit d’un color (vermell, verd, lila, rosa o groc) que li donava unes característiques molt estranyes, per culpa del virus Ipsum, del que només estàvem fora de perill al poble. Nosaltres, els vermells, érem uns mandrosos que anaven adormint-se a tot arreu…però quan sonava la música, no podíem evitar ballar! Gràcies a la participació en les diferents activitats i a la vitalitat que vam demostrar, vam poder vèncer el virus i vam descobrir que, en realitat, tots som de molts colors i podem tenir moltes característiques diferents.

Això lligava amb el lema de la Trocajove, sobre el que vam estar reflexionant: “Se’t veu l’etiqueta”. A tots ens posen etiquetes, i nosaltres també les posem a tothom, però podem fer alguna cosa per ser més justos quan les posem als altres i per a que ens posin només aquelles etiquetes que volem que ens defineixin; com a persones, com a joves, com a grup o com a esplai!

En conclusió: va ser una gran experiència! Vam conèixer molta gent d’esplai i vam aprendre molt! Tots, tant joves com monitors, tenim moltíssimes ganes que arribi la Trocajove 2017, que se celebrarà a Agramunt!

Aquí us oferim un petit resum en forma de vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *